Terugblik ledenbijeenkomst IMH Twente

MEETUP LEDEN 9 JULI

BASISMODULE INFANT MENTAL HEALTH 2019

Het doel van IMH Twente is dat er in de regio op belangrijke punten in de keten kennis is over Infant Mental Health (IMH). Daarom zal RINO Utrecht in 2019 de basismodule IMH in Twente aanbieden. Klik voor meer informatie. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Heb je als lid interesse, doe dan alvast een vooraanmelding voor 1 september 2018 via info@imhtwente.nl. Leden krijgen tot 1 september voorrang op inschrijving. Daarna zal inschrijving verlopen via RINO Utrecht.

PLANNEN 2018-2019

  • Verbetering website: overzicht leden & behandelaanbod
  • Bezoekers aantal website vergroten door o.a. meer posts
  • Naast IMH-basisscholing via de RINO, kortdurende scholing en/of MEETUPS. Onderwerpen kunnen zijn: trauma (preverbaal of geboortetrauma voor moeders), echtscheiding, psychische problemen zwangeren, mishandeling & misbruik bij jonge kinderen.
  • Verstevigen keten voor zwangeren, verloskunde i.s.m. jeugdhulp
  • Innovatieprijs voor projecten door leden bedacht
  • Kennismiddag jonge kind op 20 november georganiseerd door KiECON, Integrale Vroeghulp en IMH Twente. Klik voor meer informatie
  • Afstudeeronderzoek m.b.t. wensen en behoefte Twentse jonge ouders

Om dit te realiseren is ondersteuning nodig. Anouk van Vossen zal als vrijwilig projectleider aan de slag gaan bij IMH Twente. Vera Herbrink gaat haar afstudeeronderzoek bij IMH Twente starten. Wil jij een bijdrage leveren, laat het dan weten via info@imhtwente.nl!

Alle gratis inzet helpt ons initiatief. IMH Twente zoekt: scholingsruimte (circa 20 mensen met beamer en geluid) – bloggers – sponsoren – leden die een kennisdomein up – to – date willen houden – informatie over nieuwe initiatieven – evenementen voor op de agenda. Help jij mee?

Startjaar IMH Twente

IMH Twente is één jaar onderweg. En met succes. In juli 2017 deed Zillah de eerste LinkedIn oproep voor een ketensamenwerking. Inmiddels is de website online, werd de kick-off in maart goed bezochten zijn er ruim 20 ledenvan diverse disciplines. Achter de schermen denken mensen mee, worden we hartelijk ontvangen voor werkbezoeken, ontmoeten we maandelijks nieuwe leden en is er positieve aandacht in de media. Yes, we dit it!

MEETUP LEDEN 9 JULI:
Leden vertellen dat ze graag horen wat ieder te bieden heeft. Elkaar ontmoeten en weten wie welke expertise heeft, wordt tijdens het voorstelrondje gewaardeerd. Dit mag vaker. De verbinding met de jeugdgezondheidszorg is van meerwaarde bij een vervolg. Een beter overzicht op de website, zoals welk aanbod er per gemeente is, wordt geadviseerd. Ook is er de wens voor een basispresentatie ove rhet belang van Infant Mental Health.

Leden zeggen:

" Het moet niet uitmaken via welke poort ouders of kinderen worden aangemeld, zolang ze maar naar de goede professional worden toegeleid. En om dat te kunnen bereiken hebben we elkaar nodig"