KICK-OFF

Maandag 5 maart  16-18 uur kick-off IMH Twente

  • krijg informatie over IMH Twente, waar IMH Twente zich voor inzet en wat er op de planning staat
  • 4 presentaties van nieuwe jonge kind projecten uit de regio
  • breng je eigen jonge kind project onder de aandacht
  • ontmoet jonge kind professionals vanuit diverse settingen

Programma

15.45 uur: ontvangst

16.00 uur: IMH Twente – Zillah Holtkamp (initiatiefnemer)

16:30 uur: 4 Regio projecten onder de aandacht:

  • Spreekster Annemarie Klanderman, psychologe, ervaringsdeskundige en schrijfster van het boek Inanna, neemt ons mee in de belevingswereld van ouders bij een plotselinge vroeggeboorte. Zij zal aangeven waar de medische wereld en de psychologie van het ouderschap elkaar kunnen versterken.
  • Het ZGT is eind 2017 gestart met een project gericht op de behandeling van huilbaby’s. Ellen van der Kroft (kinderarts ZGT) vertelt over het belang van vroeginterventie bij huilbaby’s en waar mogelijkheden voor deze regio liggen.
  • Plein Midden Twente is gestart met het opzetten van het Expertisecentrum Jonge Kind in de gemeente Hengelo. Hiermee zullen zij de schoolse en voorschoolse voorzieningen ondersteuning bieden bij ontwikkelingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen. Gerie Oonk, projectleider, licht het project toe.
  • Het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren heeft een ToP programma geschreven voor de begeleiding van ouders na ontslag uit het ziekenhuis. Hellen Kotte & Diana Wulms, ToP-kinderfysiotherapeuten, praten ons bij over de inhoud en wat dit voor de regio zou kunnen betekenen.

Regiokaart:

Gedurende de middag kan jij jouw project of jouw aanbod onder de aandacht brengen, door deze in te prikken op de regiokaart. De projecten krijgen na afloop een plek op de website.

Voor wie

De kick-off is voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen op het gebied van Infant Mental Health in de regio Twente.

Waar

Stadscentrum Delden
Langestraat 79
7491 AB Delden

In de buurt (tegenover en naast het stadscentrum en achter de Albert Heijn) is er voldoende gelegenheid voor gratis parkeren. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@imhtwente.nl