Mindful parenting – baby

Meer rust bij moeders

Mindful met je baby is een Mindful Parenting training die moeders met een baby kan helpen een nieuwe balans te brengen in hun leven na de enorme verandering van de geboorte. Moeders leren om op kalme, onbevoordeelde manier voor hun baby te zorgen en opmerkzaam te zijn voor de signalen van hun baby, zodat zij daar sensitief op in kunnen spelen.

Wetenschappelijke onderzoek

Uit het onderzoek naar Mindful met je baby wordt bevestigd dat de moeders na de training minder last hebben van angst en depressie, een betere kwaliteit van leven hebben en minder last hebben van opvoedingsstress. Daarnaast blijken zij mindfulness vaardigheden te kunnen toepassen in hun dagelijks leven en de zorg voor hun kind, en hebben zij meer compassie voor zichzelf. Dit alles heeft effect op hoe de moeders hun baby’s ervaren: moeders geven aan dat het gedrag en het temperament van de baby’s makkelijker wordt (zo ervaren zij dat de baby bijvoorbeeld beter troostbaar en vrolijker is).

Doelgroep

Moeders met een baby of dreumes in de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar die stress ervaren in het moederschap en/of een baby hebben met veel problemen. In 2018 zal de eerste pilot draaien, gegeven door Marjolein Blomesath (orthopedagoog-generalist en mindfulness trainer) en Zillah Holtkamp (GZ-psycholoog/IMH-specialist). Data en inschrijving volgen.